Saturday, 13 August 2011

lets pray for ASHRAFF HAZIQ ..

ramai yang da tau seorang plajar negara kita menjadi mangsa rusuhan di London baru2 nie ..



tia mmg terkejut bila dgr berita ni ..
mcm tak percaya pon ada ..



Muhammad Asyraf Haziq Rosli, 20, pelajar tahun pertama (baru sebulan jea kot) pengajian perakaunan tajaan Mara di Kolej Kaplan, patah gigi dan cedera di rahang apabila diserang dan disamun sekumpulan lelaki yang terbabit dalam rusuhan ketika beliau dan rakannya menunggang basikal untuk pulang berbuka puasa.


Beliau diserang di kawasan yang sangat bahaya walaupun sebelum rusuhan bermula. Rakan-rakan Mohd Asyraf berjaya menyelamatkan diri tetapi dia diserang. Dia kini dirawat di Royal London Hospital
.
okay , ashraff yang tia kenal , mmg seorang  yang baik plus genius ..
dea juga merupakan seorang pengawas pusat sumber di sekolah dan ahli kelab taekwondo.
cara dea bercakap pon lembut je , tak penah berkasar ..
ni video tyme dea diserang..


kesian sangat tgok dea dlm vid nie ..
dea mcm da tak bole nak wat pape..
bengang bila tgok org tu bebajet nak tolong ,
tapi sebenarnya dea nak ambil barang dalam beg mangsa...

Jom kita dengar penjelasan Asyraf Haziq apabila ditemuramah semula tentang peristiwa dea disamun.



dea memang berani n kuat semangat ..



GET WELL SOON ASHRAFF HAZIQ..



*sila tekan pause lagu dibawah utk mendengar video di atas..
SEKIAN TERIMA KASIH,





No comments: