Saturday, 23 July 2011

jatuh cinta lagi :)

Masa mula2 masuk sekolah menengah,sy tak kenal pon siapa awak..Tak tau pon bahawa WUJUDNYA awak..

Masa sy Form 3 ,ada jugak terserempak dgn awak ..Tp tak selalu..Kadang2 sy xperasan pun kehadiran awk..

Masa form 4..Saya dtempatkan dkelas 4SAINS1..Time tu lar awk mula mendekati sy..Sy mula mengenali awk..Baru sy tau siapa awk..Tp lame-lame sy rasa bosan dgn awk..Saya tak faham awak .Memang saya xbole faham awak..awak di palau ! awak d pulau ! sy betol2 tak suka awak.. sekali lg saya cakap.. 

SAYA TAK SUKA AWAK..

Naik Form5.. sy makin benci awak..sy makin keliru dgn awk  dan sy makin x faham awk .. bile dah dekat-dekat nak SPM, sy cuba rapat dgn awk dan CUBA  memahami awak. Tp sayangnya saya masih tak boleh faham awak.

Lepas tamat je SPM saya terus lupakan awk . dan berharap TIDAK AKAN JUMPA AWAK LAGI . Masa  dapat result SPM , saya tengok awk.. awk Comot sangat. Sy sedih jugak tgok awk . Tapi sy tak boleh buat apa-apa.. Lepas tu kite langsung tak jumpa lg dah . 

Sy dapat tawaran masuk PROGRAM MATRIKULASI di sebuah Kolej di Utara Tanah Air . Jauhhh sangatt..  KOLEJ MARA KULIM. 09000 KULIM, KEDAH DARUL AMAN . nie lar first time duduk jauh dengan umi . sobsob T_T . palbagai cabaran yg sy kene tempuhi utk sampai Kulim ni . Tp akhirnya sampai jua dsana . Masa pendaftaran , saya dmasukkan ke dorm SENTOSA ..DORM?? ade gak matrik yg kene dok dlm dorm kn? Nak buat cmna, dah Kolej nie bekas MAKTAB RENDAH SAINS MARA . So,redha je lar ..  Sy terkejut,tersentap,tergamam lalu terdiam . 
kita Nampak AWAK lg??? 
huh?? 
Kenapa awak lagi???
 Sy pun ckp dlm hati , "biar lah ..buat tak tau jerr"  .. 
sy ingat lagi 1st tutorial dgn Cg.Rosnani . Cg.Nani tau saya kenal awk . tp sy blur sangat time tu. Baru masuk dah kena tanya macam2. Cg.Nani marah sangat sebab sy dah TOTALLY lupa pasal awak . Sejak dari hari tu . Sy cuba.try.test.cuba.try.test tok faham awk . 
hari-hari fikir pasal awak . tidur ingat awk . mandi ingt awk . pergi kelas ingt awk . 
Cuma mkn jer ingt  MASAKAN UMI . Abg DS (dewan selera) masak tak sedap lah.!

Setelah lama menCUBA  menTRY dan mengeTEST .. sy dapat rasa satu perasaan yang sy tak pernah rasa sebelum ni dan sy yakin tak semua orang dapat rasa apa yg sy rasa .

Sy dah tau mcm mane nak faham awk .Sy Cuma kena faham KONSEP utk FAHAM awk .

Kemudian THE REST IS MATHEMATICS .

Saya rasa sy dah JATUH CINTA dgn awk FIZIK!

alhamdulillah ..
cinta kita kekal hingga ke MENARA GADING :DD

IJAZAH SARJANA MUDA SAINS FIZIK INDUSTRI




|
|
|
\/
|


blogger tercinta :
qistar

15 comments:

qistar said...

hahaha
apekah saia juge ingin melarikan diri dari 'dia'
tp 'dia' akan menemani kita smpai ke tua...
apekah...
btw GL dgn 'dia' nanti ye...
do ur bez utk bersame dgn 'dia' ye..
kalo 'dia' wat awak,
report kt saia
saia insyaALLAH tulun awak menghapuskan ego 'dia'
apekah saia merepek kt cni..
hoho
chalo bethe..
jgn lupe
*SHAKE HAND*

gadis biasa said...

hahahah ..
thxx syggg ...
*SHAKEHAND2*

Anonymous said...

ahaks...tjukn yg agk baik...terbaek la tia..shgge sggup wt wan ttnye2 ap yg jd seterusnya..akhirnya..bru la mendapat jwapan nye...iaitu jatuh cinta dengan fizik...wan igt kn jtuh cnte ap td..hahahaahha..(wan)

gadis biasa said...

hehehe..
thx wan :)

qistar said...

weh aku tag ko kt link ni
http://www.miszlullaby.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html#more

aliah amirah said...

hehe~~power sungguh ayat kau kan..hehe~best2 citer nie..masok contest ke??good luck tia :)

gadis biasa said...

haha ..
sesaje jea alya :DD
thxx

Anonymous said...

blaja elk2 tau tia....wan akan slalu doa kn yg tbek tok bff wan nie...moge2 ap yg dhjti tia akn dmkbul kn...amin...:) (wan sudin)

gadis biasa said...

aminn ..
thxx wan ..
setiap a[e yg berlaku pasti ade hikmahnya ..
all da best gakk wan :DD

Anonymous said...

thx tia...:) kenang ku dlam doa mu keyh..hehehehhee...insyaallah wan akn ikt jejak tia jgak stu ari nt..:)

gadis biasa said...

aminn ..
jangan putus asa !

Anonymous said...

baik...wan xkn ptus asa...slagi dikandung badan..ahaks..:P

siti nurul syuhada said...

taniah tia....good luck nehhh...

Aisyah Nabilah Alias said...

wah...best lah.....

Tahniah awk dpat first place ;)

gadis biasa said...

Aisyah Nabilah Alias : thxx sangat ..